Workshop Straatfotografie

Straatfotografie is verwant aan documentaire en journalistieke fotografie, met dit verschil dat niet de inhoud, maar de kunst van het fotograferen de overhand heeft. Een straatfotograaf werkt ook niet in opdracht en gaat als een vrijbuiter op jacht naar een unieke foto die intuïtief op het juiste moment wordt genomen.

Straatfotografie leer je door op straat te zijn met je camera. Het lastige van straatfotografie is om de drempel over te stappen om de foto te maken. Zelfvertrouwen en de lef krijg je door met de camera dichter bij de mensen te komen die je wilt fotograferen. 

Menno Bausch Fotografie1

Veel fotografen vinden dat spannend en dat is logisch. Tijdens de workshop leer je welke instellingen en lenzen je het beste kan gebruiken. Maar ook, wat eigenlijk nog belangrijker, wat mag je op straat fotograferen en wat niet.

Al wandelend door Utrecht, Amersfoort of Amsterdam leer je het fotograferen op straat. De workshop duurt 2.5 uur. De workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven. Ook is het mogelijk om deze workshop 1:1 te boeken.

Menno Bausch Fotografie20

De kosten voor deze workshop bedraagt 75.00 voor Utrecht & Amersfoort en 95 euro voor Amsterdam (minimaal aantal deelnemers is drie. Prijs is ex reiskosten).

Wilt u deze workshop 1:1 volgen zijn de kosten 125 euro (Utrecht & Amersfoort) of 150 euro (Amsterdam) of stad/dorp naar keuze.

Na afloop ontvangt u het “rode boekje” straatfotogafie, over gedrag en wat er mag. In een handige trefwoordenlijst van A tot Z worden de meeste aspecten van straatfotografie behandeld en in een helder overzicht staan de regels van het portretrecht op een rij.

Untitled21Menno Bausch Fotografie5